HOME | FRANCAIS

Squash

Toen omstreeks 1830 enkele jongens in de kostschool van Harrow in Engeland met een racket een balletje tegen een muur sloegen, kon niemand vermoeden dat deze jongens aan de basis lagen van een sport die 180 jaar later door meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd zou worden beoefend.

Squash behoort tot de racketsporten maar onderscheidt zich van de andere doordat beide spelers zich in hetzelfde speelveld bevinden en dit speelveld niet verdeeld wordt door een net.

Squash is een behoorlijk intensieve sport waarbij verschillende spiergroepen aan het werk worden gezet en waarbij je gemiddeld zo’n 980 Kcal verbruikt per uur. Daarmee komt squash op de 7e plaats van sporten waarvan je het meest vermagert en volgens een onderzoek van Forbes in 2010 is Squash zelf de gezondste sport die er bestaat.

Sportcentrum The Loft beschikt over 3 squashcourts en is tevens de thuisbasis van Squashclub Ronse. Deze squashclub is lid van de Vlaamse Squash Federatie en over heel Vlaanderen bekend om zijn goede jeugd-, volwassenen- en recreantenwerking. Meer info of vragen over deze club? Mail hen op scronse@gmail.com

De courts kunnen online of telefonisch gereserveerd worden, racketjes kunnen gehuurd worden, een balletje dient te worden aangekocht.

Gefusilleerdenlaan 14
9600 Ronse
t. +32 55 20 77 13
info@the-loft.be

webdesign Flockdesign Ronse